• 0612729948
  • info@ericakraan-art.com

Roelof van der Schaaf

Roelof van der Schaaf

Fotografie

Roelof van der Schaaf studeerde fotografische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en het Medway College of Design te Rochester (UK). Na zijn afstuderen was hij werkzaam in diverse (inter)nationale media. Naast fotografie heeft hij vele projecten gedaan op het gebied van digitaal ontwerp, lichtontwerp en schilderkunst.

Samen met fotograaf Simone Gerard presenteert hij het project ‘Het geluid van de stilte’, waarin oorlog de hoofdrol speelt. Voor de gewone burger betekent oorlog meestal dat (nood)lot en toeval hem of haar een richting op sturen die nauwelijks door persoonlijke keuzes kan worden beïnvloed, maar die hem of haar wel voor de rest van het leven vormt. In de meeste gevallen resteert daarna de stilte, niet per se uit schaamte of schuld, maar vooral door een niet erg geïnteresseerde buitenwereld. Het officiële verhaal wordt achteraf gemaakt, en het duurt vaak lang voordat daarin wijzigingen en nuances worden aangebracht, mede doordat die stilte dat effect versterkt.

De vier tweeluiken van Roelof van der Schaaf dagen de kijker uit het geluid in die stilte te traceren: wat is hier gebeurd, waar gaat dit over, wat is de stilte en wat het geluid? De kijker wordt uitgenodigd het verhaal bij die fotoschilderijen te bedenken en in het gastenboek op te schrijven. Ergens tijdens de tentoonstelling geeft Van der Schaaf een lezing over research, verwerking en vormgeving van de stilte die uiteindelijk toch in geluid werd omgezet. U wordt van harte uitgenodigd aan dit project uw bijdrage te leveren.

Kunstwerken
Contact gegevens

Roelof van der Schaaf

Zienz
Turfkade 16
8801 LP Franeker
06 144 944 46
tot@zienz.nl
zienz.nl