Yvetti van den Berg

Yvetti van den Berg

keramiek

Mysterieus, monumentaal en met een verhaal dat Yvetti wil vertellen dat achter elk werkstuk zit.
Werk dat haar voorouders en haar voorouderlijke cultuur reflecteert. Zodat haar voorouders hun waarde en respect krijgen die ze verdienen. Zoekende naar het raadsel achter de cultus, rituelen, magie en religie en de hoop.
Haar werk geeft een klein deel weer van wie zij is. De ontwikkelingen die zij elke dag doormaakt, haar ontdekkingen, het leren van haar fouten en van wat zij geloofd. Zij wil haar reflectie zien in de spiegel van haar werk.
Zij wil dat haar werk de weerspiegeling is van haar interne extravagantie, van haar angsten en haar blijheid maar vooral van haar beste herinneringen die zij dag en nacht bij zich draagt.
Zij wil haar manier van de kijk op de wereld laten zien, haar interpretaties van ideeën omzetten in kunstobjecten.
Haar lawaaierige en bruisende hersenen schreeuwen elke dag met nieuwe ideeën. De ideeën moeten naar buiten en willen exploderen tot het punt om gecreëerd te worden.

Technieken

Voor haar werk gebruikt Yvetti verschillende soorten technieken en verschillende soorten gekleurde kleien, grove en zachte, het maak niet uit. Vaak maakt zij haar eigen klei met verschillende basismaterialen. Merendeels gebruikt zij geen kleur (glazuren, engobe etc.) zij houdt van de kleur van de natuurlijke klei, gestookt op verschillende temperaturen.

Yvetti varieert vaak met kleuren, het hangt af van het object dat zij wilt realiseren. Het glazuren is een aparte zaak en is een van haar moeilijkste nachtmerries in deze wereld van kleuren. Maar soms confronteert zij het (Yvetti tegen het glazuur). Met dit wil ze echter niet zeggen dat ze helemaal geen glazuur gebruikt. Ze gebruikt wel degelijk engobes, glazuren sinter-engobes samen met haar favoriete en traditionele manier van het bedekken van een werkstuk, op de manier uit haar vaderland.

Kunstwerken
Pionia - Yvetti van den Berg
IMG_0847
IMG_0943
IMG_1030

Vorige
Volgende

Contact gegevens

Yvetti van den Berg

Verremeer 62
1435NB Rijsenhout
06-51220571
Pionia@pionia.nl
http://www.pionia.nl