Ruth Zuidema

Ruth Zuidema

Als kind heeft ze veel getekend en geschilderd en in 2011/2012 is ze weer begonnen met  schilderen. Eerst bij Elly Doolaard in de Keesschuur waar ze veel over perspectief en kleurgebruik leerde. Gaandeweg ging ze steeds meer in  detail schilderen.

Daarop had ze les van Jolanda Germann, waar ze leerde schilderen volgens de methode van de oude meesters. Vervolgens volgde ze lessen bij Pieter Klomp, Christa Hoek en Peter Smit en omdat je nooit genoeg kunt leren nogmaals bij Jolanda Germann. Ze gebruikt olieverf, meest op doek, maar paneel bevalt  ook erg goed.

 Omdat ze breed geïnteresseerd is, zijn haar schilderijen ook erg divers. Zo kan ze onder de indruk zijn van grote, industriële bouwwerken.

Een echtpaar in een kroeg, waar praten ze over? Of verloopt de conversatie na zoveel huwelijksjaren via hun hondje,  die zij liefdevol aan het voeren is. Maar het kan ook zijn dat ze inmiddels  zo vertrouwd met elkaar zijn dat ze geen woorden meer nodig hebben.

“Ook ik word geraakt door  de wrede realiteit . Gezichten waar zoveel rauwe emotie van af te lezen is. Het ontroert en confronteert.”  Ook een droom kan haar iinspireren tot een schilderij, zoals de goudvissen.

 Daarnaast heeft ze ook boetseren ontdekt bij Erica Kraan . Enorm leuk om te doen en krijgt vast nog een vervolg!

Er is nog zoveel te ontdekken!

Kunstwerken
_11A3479
_11A3482
_11A3486
_11A3491
goudvissen
Contact gegevens

Ruth Zuidema

www.ruthzuidema.nl