Marlen van Dop

Marlen van Dop, Keramiek Atelier Blaricum

Marlen van Dop ontdekte in de loop van haar ontwikkeling als keramiste, een voorkeur voor vormen met een duidelijke en strakke belijning. 
Met een idee van een vorm die zij zelf mooi vindt met details die haar aantrekken begint zij aan een nieuw object. 
De rest is magie; het object vormt zich al doende. Het maakproces ziet zij als een soort avontuur.
Een enthousiast en gedreven start, hindernissen onderweg, een periode van afstand nemen, veel tijd voor detaillering en afwerking en dan uiteindelijk blij met de eind ’bestemming’ en met voldoening terugkijken op het vaak lange maakproces.
Meestal ziet zij in de eindfase van een object alweer een volgend project opdoemen. Zo is elk object weer een goede basis voor een volgend werkstuk. Dat wordt dan toch weer anders, nooit maakt zij twee keer hetzelfde. Het proces is voor haar belangrijk: het object is een resultaat, geen doel op zich.

Sinds 2016 maakt zij objecten die de sfeer hebben van strandvondsten, watererosie-sporen in rots, schelpen, fossielen en zaden.
Wat ze gemeen hebben in hun duidelijke vorm en repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’.
De vormen die zij maakt uit klei zijn niet zo in de natuur terug te vinden, want tijdens het maakproces vormt zich altijd iets unieks.
Het is wel haar intentie om met haar werk objecten te maken die een gevoel geven van de harmonie en rust die zijzelf in de natuur terugvindt

Kunstwerken
26-09-18Water-erosie-IV084
26-09-18heelmeesters-2018075
26-09-18lampion-turquoise073
26-09-18olides-090
26-09-18grote-schelp-turquoise074
26-09-18rode-zeekommer076
Contact gegevens

http://www.marlenvandop.nl

info@marlenvandop.nl