Mary Koekenbier

Mary Koekenbier

Mary Koekenbier komt uit een familie van slagers en restaurantexploitanten en haar voorkeur voor koeien lijkt hiermee geen toevalligheid.
Haar werk getuigt al meer dan 43 jaar van bevlogen kunstenaarschap. Haar Nederlandse en Franse landschappen, koeien, bloemen en tuinen worden gekenmerkt door een wervelende kleurstelling die haar flamboyante werk een bijzondere allure geeft.
Ze heeft alles bereikt wat ze wilde. Van bekendheid in binnen- en buitenland tot aan een internationale tentoonstelling in Washington (1997) aan toe.
Haar schilderijen hingen daar tussen de groten der aarde: Chaqall, Permeke en Brueqhell. Haar jubileum tentoonstelling (2001) 25 jaar kunstenares trok meer dan 5000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de Grote Sint Laurens Kerk te Alkmaar.
Vandaag de dag heeft het oeuvre van Mary een bijzondere aantrekkingskracht Het is voortdurend in ontwikkeling. Haar vernieuwde werk is vooral abstract. Als autodidact heeft zij haar weg gevonden. Wel kwam Mary bij Arnout Colnot om haar werken te laten zien en te bespreken en had 1,5 jaar les van Jaap Sax. Vooral door invloed van deze 2 meesters, met typerende donkere kleur periode van de Bergense School werd Mary vaak een dochter van de Bergense School genoemd.
Kunstwerken
Fries-Hollands-vee
IMG_2554
katwijkse vrouwen
levensvreugd
Naar-het-licht
orchidee
Contact gegevens
www.marykoekenbier.nl
marykoekenbier@hetnet.nl
072-5158086