Marjolijn Pijper

Marjolijn Pijper

Marjolijn Pijper is geboren in Alkmaar en nu al weer 14 jaar woonachtig in Schagen.

Van jongs af aan creatief bezig, maar toen ze voor het eerst in aanraking kwam met klei, wist ze dat ze het had gevonden. In eerste instantie heeft ze bij Olga de Ruiter geleerd hoe je kan raku stoken en van haar heeft ze ook allerlei andere stooktechnieken geleerd.  Deze technieken heeft ze toegepast op voornamelijk pot-en vaas vormen.

Daarna is ze een jaar naar het Triade geweest in Den Helder, daar gaf Nesrin During les en heeft ze zich overwegend gericht op de organische vormen.

Zes jaar geleden is ze in contact gekomen met Monique Vink en van haar leerde ze figuratieve beelden te maken. Haar voorkeur gaat uit naar dier- en mensfiguren, maar ook naar fantasie figuren.

“Bij Monique werken we in groepen, zo kunnen we ook van elkaar leren en elkaar stimuleren. In principe wordt er vrij gewerkt, soms ook met opdrachten. Door het werken aan een specifieke opdracht  kom je uit je comfort zone en ontstaan de leukste resultaten. Ik heb ook workshops gevolgd met  een model, dan heb je twee keer een uur om een beeld te maken, deze beelden zie ik als studies.”

Naast beelden van keramiek maakt ze ook beelden van brons, een heel andere techniek. De afwisseling is goed. In 2015 volgde ze in Amsterdam een half jaar een glazuurcursus , zodat ze nu ook haar eigen glazuren kan samenstellen.

Daarnaast heeft ze als hobby fotograferen en ook daar leer je kijken. In Alkmaar is ze lid van het foto café en krijgen ze van de docenten iedere maand een opdracht, waarvan de resultaten dan de volgende keer eerst worden besproken. “Mijn foto’s zijn vaak een inspiratie voor een beeld.”

Graag tot ziens in De OndernemersCentrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn !

Kunstwerken
groepje
koe brons
leeuw
pitfire
Contact gegevens

Marjolijn Pijper

marjolijn.pijper@gmail.com

l